Calaf començarà a executar després de la festa major el projecte de reurbanització del carrer de Xuriguera, previst dins de la proposta de la Llei de Barris. Les obres aniran a càrrec de l'empresa constructora Ribalta i Fills, S.A. L'empresa esmentada ha estat la guanyadora del concurs presentat per la licitació de l'obra, al qual es van presentar cinc empreses més.

La renovació afectarà el carrer de Xuriguera (des de la plaça Gran fins al portal Xuriguera i fins a l'entrada del Centre de Recursos per a l'Ocupació), el carrer del Forn i part del vial que connecta amb el carrer del Carme.

El projecte es començarà a portar ba terme a partir del 5 de setembre i preveu refer el clavegueram en mal estat, així com les instal·lacions soterrades d'aigua potable. També es modificarà la superfície del vial per eliminar-ne les voreres i construir una plataforma única. D'aquesta manera, el paviment estarà format de pedra natural i serà més adequat per al pas dels vianants. Un altre canvi serà el soterrament dels cablatges aeris de les línies de telefonia, i la instal·lació d'un nou enllumenat amb bombetes tipus led. Aquesta modificació suposarà una disminució del consum, així com una millor adequació a la zona i qualitat energètica.

La durada de les obres es preveu amb un termini aproximat de dos mesos.