Les pluja que han caigut sobre Catalunya entre ahir al vespre i aquesta tarda han afectat algunes carreteres i carrers del Bages i del Baix Llobregat així com provocat la caiguda d'arbres. Especialment ha estat dura la tempesta que ha creuat entre les 16 i les 18 h municipis com Olesa de Montserrat, Abrera i Esparreguera, on s'han registrat gairebé 70 litres per m2 i una forta activitat elèctrica.

A Olesa de Montserrat, l'aigua ha deixat grans bassals a la C-55 i l'aparcament de l'estació de FGC i el seu entorn han quedat negats. A Esparreguera, la circulació s'ha tallat en ambdós sentits per un despreniment. En total, Bombers ha rebut, entre les 16 i 18 h, 30 avisos: 20 d'Esparreguera, 10 d'Olesa i 3 d'Abrera, la majoria per inundacions i caiguda d'arbres.

Les tempestes van afectar anit i aquest matí el Bages

A Sant Salvador de Guardiola, la brigada ha hagut de netejar carreteres i carrers per desembussar els embornals i netejar les vingudes de fang que es van registrar sobretot als nuclis més urbanitzats, com el Nucli Antic i la urbanització del Calvet. Els incidents més greus, però, van ser la caiguda d'arbres en quatre punts del terme. Un d'ells va obligar a tallar l'accés del Raval del Sellarès, reobert aquest matí de divendres.

A Monistrol de Montserrat, a primera hora del matí d'aquest divendres hi ha hagut esllavissades a les carreteres BP-1103 i BP-1121 on els bombers s'hi ha desplaçat per netejar la calçada. Això ha obligat a donar pas alternatiu als vehicles en els dos sentits, però aquest migdia ja s'ha normalitzat el trànsit en aquests punts, segons indica el Servei Català de Trànsit.

Lleida s'endú la pitjor part

On hi ha hagut més incidències ha estat a Lleida i també a d'altres localitats com la Pobla de Segur o Seròs. En aquests punts, els bombers han treballat per retirar arbres caiguts i per inundacions en carrers. Des d'aquesta mitjanit, els Bombers han rebut un total de 68 avisos a causa de les tempestes que han descarregat amb força sobretot a la demarcació de Lleida.

El més greu ha estat l'esfondrament d'un magatzem en una casa unifamiliar de dues plantes i les golfes situada a la carretera de Lleida a Corbins, a l'alçada del quilòmetre 26. No hi ha hagut danys personals, però sí que l'incident ha provocat danys materials, que aquest matí es valoraran. La majoria dels avisos s'han rebut des del Segrià, però també des d'Alpicat, Alcoletge, Rosselló o Torrefarrera on els bombers han hagut d'actuar per retirar arbres caiguts o per inundacions a carrers o baixos.

Les pluges han anat acompanyades en alguns casos de calamarsa i també hi ha hagut una forta descàrrega elèctrica. En només mitja hora han caigut 28 litres als Alamús o 21 litres a Seròs. Així, destaquen també les quantitats acumulades, per exemple a Alguaire les pluges han deixat 36 litres i a la Granadella, 31.