El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va denunciar que el Registre Civil de Santa Coloma de Gramenet ha donat hora a una dona originària d'El Salvador per a l'any 2021 perquè el seu nadó, nascut a Badalona l'abril, pugui demanar la nacionalitat espanyola.

Ribó considera que el retard "és un cas de molt mala administració i d'il·legalitat". El Síndic va informar ahir que ha enviat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la queixa d'aquesta mare a la qual han assignat des del Registre Civil de Santa Coloma un temps d'espera de sis anys per sol·licitar la nacionalitat per a la seva filla de dos mesos i mig.

Ribó va denunciar que "aquesta dilació en un procediment per accedir a la nacionalitat vulnera el dret a la bona administració perquè suposa deixar un nen sense documentació amb efectes sobre l'exercici efectiu d'altres drets". "Aquesta dilació és un exemple flagrant de mala administració i caldria exigir responsabilitats a les autoritats competents, a més dels canvis immediats necessaris per solucionar-ho", va reblar el Síndic.