L'onada de violència que viuen Israel i Palestina es va centrar ahir a la ciutat de Jerusalem, escenari de quatre apunyalaments de palestins a israelians, que han acabat amb la mort de tres dels atacants i ferides a cinc israelians i dos dels autors.

La tensió es va acarnissar amb la ciutat des del matí, quan un jove palestí de 19 anys va ser abatut per la policia després d'intentar apunyalar un agent que li va donar l'alto i li va ordenar que tragués la mà de la butxaca quan pretenia travessar la Porta de els Lleons, una de les entrades a la ciutat vella, que porta a la Via Dolorosa.

Segons la versió policial, el jove va treure un ganivet de la butxaca i va arribar a apunyalar a l'agent, però li va tocar a l'armilla protectora, de manera que no va aconseguir ferir-lo.

Unes quantes hores més tard, tenia lloc un altre atac, segons la versió policial, quan es va donar l'alto a una jove palestina a prop d'Ammunition Hill, a la divisòria que separa l'est de l'oest de la ciutat. Un agent li va demanar que mostrés el contingut de la seva bossa, moment en el qual la jove hauria tret un ganivet i hauria atacat un guarda de fronteres, que va resultar ferit lleu. Segons la versió de la policia, els agents la van "neutralitzar" amb trets en què va resultar ferida greu.

Poc després va tenir lloc una altra agressió amb arma blanca a la colònia jueva de Pisgaz Zev, a l'est de la ciutat, zona ocupada per Israel des del 1967. En aquest cas, dos palestins van atacar un israelià de 24 anys d'edat amb un ganivet, i el van ferir de gravetat, i durant la seva fugida van agredir també un adolescent de 13 anys que passejava en bicicleta i que anit es trobava ingressat en situació crítica, segons l'oficina de informació policial.

Finalment, a ahir la tarda, un home va morir en ser abatut després d'haver ferit dues persones en el quart apunyalament a Jerusalem de la jornada, segons van informar fonts mèdiques i policials.