El responsable d'interior de l'estat federat de Baixa Saxònia, Boris Pistorius, va assegurar ahir que de moment no s'havien trobat explosius a l'estadi de futbol de Hannover on s'havia de jugar l'amistós entre Alemanya i Holanda que va ser cancel·lat. Pistorius ho va dir en referència a les informacions sobre mitjans locals que parlaven d'una ambulància carregada de materials a punt d'explotar. A més, es va suspendre un concert que s'havia de fer en una sala, també a Hannover, i amb capacitat per a 14.000 persones pel risc d'atemptat.

Pistorius, en una roda de premsa amb el ministre d'Interior alemany, Thomas de Maizière, va assegurar a última hora de la nit que tampoc s'havia practicat cap detenció, encara que la policia continuava treballant a la zona.

De Maizière, per la seva banda, va parlar de "bones i amargues raons" per a la suspensió del partit, encara que no va donar més detalls perquè "es tracta de la seguretat nacional" d'Alemanya.

La decisió ha estat "amarga" i "dura", però "en tan difícil situació té prioritat la seguretat de la gent", va argumentar el ministre. De Maizière va reconèixer que la decisió s'havia pres "tard" -hora i mitja abans de l'inici del partit i amb espectadors ja al estadi- però va explicar que els indicis s'havien anat consolidant al llarg de la tarda i que "no va ser possible abans".

"Els indicis s'han consolidat de tal manera" que, "després d'una acurada reflexió" i per garantir "la protecció de les persones", es va decidir cancel·lar el partit que havia de tenir lloc a l'IDH Arena. A més, va advocar per mantenir l'estil de vida que s'ha tingut fins ara a Alemanya: "no estem disposats a canviar la nostra manera de vida. Volem anar als estadis, als mercats de Nadal, als teatres i seguirà sent així". De Maizière va destacar que és una de les decisions més difícils de la policia és valorar el risc real que s'amaga després d'un indici.

Era previst que presenciessin el partit la cancellera alemanya, Angela Merkel, així com els seus ministres d'Economia, Sigmar Gabriel, i Interior, Thomas de Maizière. Cap d'ells es trobava a l'estadi quan es va procedir a la seva evacuació i la cancellera va volar immediatament de tornada a Berlín.

Aquest és el segon partit amistós entre seleccions europees suspès ahir després dels atemptats de París de divendres, en què van morir 129 persones, després de la cancel·lació del Bèlgica-Espanya que també s'havia de jugar ahir.

D'altra banda, la policia alemanya va desallotjar la sala de concerts de Hannover TUI Arena poc després que es decidís cancel·lar el partit amistós de futbol entre les seleccions d'Alemanya i Holanda per motius de seguretat.

Era previst que en aquest lloc, amb capacitat per a 14.000 persones, hi toqués ahir a la nit la banda alemanya The Söhne Mannheims.

El partit que sí que es va disputar va ser l'amistós entre Anglaterra i França a l'estadi de Wembley. Allà, 90.000 persones van desafiar la por i van acudir en massa a l'estadi per presenciar un partit carregat d'emoció i que va servir per retre tribut a les víctimes dels atemptats de divendres a París. Al final, victòria anglesa per 2-0.