El president de l'Equador, Rafael Correa, va informar ahir que, de moment, hi havia 350 morts i 2.068 els ferits pel terratrèmol de 7,8 graus en l'escala de Richter que va assolar dissabte la zona nord de la costa del seu país, encara que va afegir que hi ha molts cadàvers entre la runa.

"Em fa por que aquesta xifra augmentarà perquè seguim remenant runa", va dir Correa a Portoviejo, província de Manabí, en les seves primeres declaracions al país, ja que ahir mateix va tornar d'Europa, on va participar en un fòrum acadèmic organitzat pel Vaticà. El mandatari equatorià va recórrer ahir diverses zones afectades pel terratrèmol, com les ciutats de Manta, Portoviejo i Tarqui, on va parlar i escoltar la gent afectada. El governant va considerar que "la tragèdia és molt gran" i va dir que "encara hi ha moltíssims cadàvers entre la runa", però va assegurar que el país sabrà "tirar endavant". També va assenyalar que 10.000 membres de les Forces Armades i 4.005 policies estaven desplegats per les zones més afectades i els hospitals estan funcionant correctament per donar assistència als ferits. El president va afirmar també que cal un major rigor en les normes de construcció per evitar danys tan greus com els causats pel terratrèmol, que va destruir centenars d'habitatges. "Molts edificis s'esfondren per mala construcció".

D'altra banda, el ministre espanyol d'Exteriors i Cooperació en funcions, José Manuel García-Margallo, va afirmar anit que no hi ha constància de víctimes de nacionalitat espanyola en el terratrèmol que ha patit l'Equador, encara que va demanar no descartar-ho davant la nombrosa colònia d'espanyols instal·lada a les localitats de Quito i Guayaquil.