El portaveu adjunt de Ciuta46 55dans a l'Assemblea de Madrid, César Zafra, va assegurar ahir que no donaran "un xec en blanc a ningú", en el cas que Mariano Rajoy rebutgés la seva posició de candidat a la presidència del govern espanyol, i va afegir que s'"asseurien a negociar" per aconseguir "una regeneració política".

Així ho va manifestar en una roda de premsa a la seu del partit, en què va assegurar que Ciutadans ha estat la formació política que ha exercit "més responsabilitat que cap altra", ja que han optat per l'abstenció per "intentar desbloquejar Espanya".

"La nostra posició d'abstenció pretén evitar el bloqueig, però no donarem un xec en blanc ni a Rajoy ni a ningú", va insistir el portaveu adjunt a l'Assemblea de Madrid.

El PP està "molt còmode"

Zafra va criticar que el PP estigui "molt còmode" en el seu "empat tècnic" mentre diu, a la vegada, que són els altres partits els que "s'han de posar a treballar".

D'aquesta manera, Zafra va afirmar que la insistència del PP en el sí de Ciutadans és "una mentida a la gent" perquè el que ha de fer Rajoy és "seduir altres forces polítiques que, esperem, no siguin nacionalistes".

"Ens agradaria pensar que Rajoy no vol ser un impediment per a la formació d'un govern, però no està demostrant el contrari", va afegir el dirigent de Ciutadans.

Rajoy es reunirà amb Albert Rivera dimecres a dos quarts de deu del matí, en una trobada que podria servir per desencallar el vot afirmatiu de la formació taronja, que, a diferència de la resta de partits, ha estat l'únic que ha assegurat als populars l'abstenció en la investidura de Rajoy.