Gent al carrer amb ganes de passar-ho bé. Aquest era l'ambient que es vivia ahir a la tarda al centre de Berga abans que la pluja fes acte de presència. Les entitats s'han abocat en l'organització d'activitats per omplir els carrers de propostes durant el cap de setmana amb més afluència de visitants a la capital berguedana. L'agenda està plena d'activitats i propostes d'oci per donar opcions als que entre ahir i avui seran a Berga per participar, aquesta tarda, a l'acte central de la Diada.

Una de les propostes, en aquest cas impulsada des d'Òmnium Cultural del Berguedà, ha estat la fira d'entitats que té lloc al passeig de la Indústria des d'ahir i durant tot el dia d'avui. La presidenta d'aquesta entitat, Montserrat Soler, va explicar a Regió7 que se'ls va encomanar l'organització d'aquesta mostra, on participen una setzena d'entitats i una vintena de marxants. "L'objectiu és donar a conèixer l'activitat del nostre teixit associatiu i, per altra banda, oferir una proposta més a totes les persones que ens visiten per descongestionar els punts més cèntrics i l'espai de la concentració durant el cap de setmana", va explicar.

Entre aquestes entitats s'hi podien veure associacions culturals, com Pi3b produccions, que a banda de promocionar la seva activitat i donar a conèixer els nous projectes, també van instal·lar un escenari per donar veu a diversos artistes. Així ho van explicar Jaume Duran i Janina Vilana, que van detallar que durant els dos dies passaran per aquest espai músics i poetes, entre d'altres. L'entitat també ha instal·lat una barra on serveixen begudes i menjar. "La intenció és oferir un servei a les persones que ens visiten i poder cobrir mínimament les necessitats", van afegir.

També hi han volgut ser entitats esportives, d'oci o festives. És el cas de l'Associació de la Patum Infantil, que ha aprofitat aquest esdeveniment per recollir signatures per evitar que s'apliqui la llei que prohibeix que els menors de 10 anys participin a les comparses de foc. Membres de l'entitat es mostraven satisfets per la bona resposta que ha tingut, de moment, aquesta campanya. El passeig de la Indústria acollirà durant tot el dia d'avui aquestes entitats, a excepció de l'hora de la concentració, quan els seus membres voluntaris podran participar també en l'acte i el recinte estarà tancat.