El titular del Jutjat de Boltanya ha citat com a investigats els monitors del grup Scouts Escorta Xaloc de Sabadell, al qual pertanyia la menor de 15 anys que va morir el 19 de juliol passat en precipitar-se al buit durant una excursió nocturna al canyó d'Anyisclo. Els monitors del grup han estat acusats d'un presumpte delicte d'homicidi imprudent, segons va avançar ahir la cadena SER.

La decisió del jutge, que també imputa l'entitat juvenil i de la qual la Guàrdia Civil d'Osca encara no té coneixement, es basa en el fet que l'organització no disposava de personal titulat en alta muntanya per dirigir l'activitat, així com en la falta de permisos per realitzar l'excursió.

Una sortida accidentada

La menor va morir en precipitar-se uns 15 metres durant una excursió nocturna pel barranc de Fuen Blanca del canyó d'Anyisclo, als Pirineus d'Osca, en què participaven una altra vintena de companys i els monitors que els acompanyaven. El cos de la jove va ser evacuat l'endemà de l'accident pels membres del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil de la localitat de Boltanya, en una operació en la qual també van participar un metge i un helicòpter de Benasc.

La víctima formava part del grup escolta Xaloc de Sabadell, una vintena de nois i noies acompanyats per tres monitors que estaven acampats a la vall de Vio, al congost d'Anyisclo. La caiguda, segons van explicar fonts del govern d'Aragó, es va produir durant una marxa nocturna pel parc d'Ordesa, concretament entre el paratge conegut com a Fuen Blanca i el refugi de Góriz. La noia, segons sembla, va relliscar i va caure per un barranc, fins on els seus companys van baixar, van confirmar que estava viva i van parlar amb ella, però no van poder donar l'alerta al telèfon d'emergències fins més tard. Aquell no van poder-hi accedir amb helicòpter. L'endemà, quan els agents van baixar-hi, la noia era morta, un desenllaç que podria haver-se produït a causa d'algun traumatisme intern, segons les fonts esmentades.