La parella nord-americana segrestada el 2012 pels talibans i els seus tres fills nascuts en captivitat van abandonar Pakistan, on l'Exèrcit pakistanès els va alliberar després de rebre informació secreta dels Estats Units.

«El que puc dir és que ja no són al Pakistan», va afirmar una font diplomàtica de l'ambaixada nord-americana a Islamabad, que va demanar l'anonimat, sobre el canadenc Joshua Boyle, la seva dona nord-americana Caitlan Coleman i els seus tres fills.

La font diplomàtica ha explicat que, pel fet que Coleman és nord-americà, li està prohibit «aportar més detalls» per «la llei de privacitat» del seu país, però va insistir que el que sí que pot confirmar «és que ja no són al Pakistan».

Segons va informar ahir el diari pakistanès The Express Tribune, la família hauria sortit ahir cap a Canadà via Londres en un vol de l'aerolínia estatal Pakistan International Airlines (PIA).

L'Exèrcit pakistanès va anunciar dijous passat el rescat dels ostatges «sans i estalvis» després de rebre informació de la intel·ligència nord-americana que havien estat traslladats al seu territori a través de la zona tribal de Khurram, fronterera amb l'Afganis-tan.

Tant el president dels Estats Units, Donald Trump, com el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, van mostrar la seva satisfacció per l'alliberament de la família nord-americana i van agrair al Pakistan l'èxit de l'operació de rescat.