La titular del Jutjat número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, va decidir ahir que la professora de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) Alicia López de los Mozos, que va negar haver presidit el tribunal de l'avaluació del Treball de Finalització de Màster (TFM) de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes, passava a estar com a investigada en la causa.

Així ho van assenyalar fonts jurídiques després que ahir al matí la professora declarés davant el jutge però en qualitat de testimoni. En el marc de les declaracions, la magistrada va decidir canviar la seva situació a investigada per un delicte de prevaricació administrativa per haver qualificat alumnes que suposadament no havien participat en el màster, van afegir a Europa Press fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

López de los Mozos ja va declarar el dia 5 d'abril en el marc de la investigació oberta pel màster de l'expresidenta de la Comunitat a la URJC. Ho va fer amb un escrit en el qual va assenyalar que ella no va presidir ni va formar part del tribunal que va avaluar el TFM de l'expresidenta. Aquesta versió es contradeia amb la que s'havia recollit al principi de la polèmica, quan es va assegurar que ella era la presidenta d'aquest tribunal i que com tal va signar en la suposada acta. Ella també va negar haver signat aquest document i va insistir que no tenia cap relació amb aquest cas, que li estava ocasionant «importantíssims perjudicis físics, psíquics, personals, familiars i professionals».

D'altra banda, la Universitat Complutense de Madrid va puntualitzar ahir en un comunicat que encara no ha assignat cap destinació fixa a Cifuentes, després que dimecres demanés el reingrés al Cos Tècnic Superior del qual forma part. Després de rebre aquesta petició, la Complutense la va incloure de forma provisional en el seu directori en la gerència del rectorat, «un mer formalisme» segons el centre.