L'alcalde d'Aguilar de Segarra, Valentí Riera, podria revalidar el càrrec que té des del 1979 al capdavant d'aquest Ajuntament si guanya les eleccions municipals del proper mes de maig, a les quals ja ha avançat que es tornarà a presentar. Riera, que milita a CiU des del 1983, ara es troba a la recta final del seu vuitè mandat, la qual cosa el converteix en l'alcalde més antic del Bages.

En haver estat un municipi d'una població inferior als 250 habitants, Aguilar de Segarra s'ha regit a les elecci0ns locals per un sistema de llistes obertes en què l'elector no vota una candidatura sinó els aspirants a títol individual, i en aquest cas, Valentí Riera ha estat sempre el candidat amb més vots obtinguts. Això l'haurà mantingut 32 anys al capdavant del consistori quan arribin els propers comicis, una tasca que durant tots aquests anys haurà combinat amb la seva feina de pagès i, després, amb l'obertura d'un restaurant. Als 67 anys, i ja jubilat, diu que ara té més temps per fer d'alcalde, i si bé ja ha avançat que "molt probablement serà l'última vegada que m'hi presento", de moment vol aspirar a un nou govern "perquè encara tinc projectes pendents". Especialment, parla d'enllestir la restauració de l'antic castell de Castellar per convertir-lo en un equipament cultural , tenint en compte que "és un projecte que sempre havia volgut impulsar i que voldria veure acabat", i confia que es pugui enllestir al llarg del proper mandat.

En la decisió de Riera de tornar-se a presentar, l'acompanyaran els quatre regidors restants que actualment formen part del consistori (tres més de CiU i un d'ERC), i que al mateix temps integren l'equip de govern amb cartera pròpia "perquè mai no ens hem vist com a competidors, sinó que sempre hem mirat de fomentar la bona entesa". I és que, amb Riera d'alcalde, "a Aguilar de Segarra no hi ha hagut mai oposició", explica, i assegura que si revalida el càrrec tornarà a proposar tots els regidors escollits, que, si volen, formin part de l'equip de govern, "siguin o no els mateixos que ara". Si és així, es mantindrà una estructura molt semblant.