Aquest serà un cap de setmana farcit d'actes a diversos municipis del Bages i el Moianès. I és que a les festes majors de municipis com Sallent, Cardona, Coaner (Sant Mateu de Bages) i el Mujal (Navàs) s'hi sumen propostes de recreació històriques relacionades amb l'Onze de Setembre, com la Fira dels Resistents de Castellbell i el Vilar o la Festa Barroca (coneguda també com el Retorn al 1714) de Moià.

La fira temàtica de Castellbell es desenvoluparà avui i demà durant tot el dia amb un fort component de teatre de carrer que recrearà dues dates molt importants per a la vila: el 1714 (el castell de Castellbell va resistir després de la caiguda de Barcelona) i el 1822, quan es desenvolupa la llegenda del mite local Mansuet Boxó. També hi haurà un campament de Miquelets, una taverna de l'època, un mercat de productes locals i tot un poble caracteritzat per a l'ocasió. També es vestiran d'època els veïns de Moià, que demà conviden tothom a viure un dia com al 1714. A partir de les deu deu del matí es podrà visitar un mercat del segle XVIII, el campament dels soldats (on es farà la mostra Living History) i recreacions com les desfilades de soldats o les escaramusses i les representacions teatrals que recorden la figura de Rafel Casanova, fill de Moià.

Els bous tornen a Cardona

Els bous tornaran a ser protagonistes de la Festa Major de Cardona aquest cap de setmana. Avui a les vuit del matí hi ha el primer encierro, i a dos quarts de vuit del vespre es podrà veure una de les novetats del Correbou 2015: el concurs d'anelles. Tot seguit, es farà el Correbou tradicional amb la cargolera, i exhibició de toreig a càrrec de Vicente Soler i Curro Linares. Demà, el Correbou es farà a les 17.30h.

També és festa major a Sallent, on avui hi ha programats concerts a dojo, organitzats per una banda per l'Ajuntament i per l'altre, pel col·lectiu La Fumera, que munta l'Alternativa. D'altra banda, demà a Coaner es farà una caminada, sardanes i bitlles, entre d'altres, mentre que al Mujal, també demà, es farà una missa al matí cantada pel Cor Parroquial de Navàs i un ball a la tarda.