Cardona i Solsona col.laboraran mútuament en la promoció turística dels dos municipis. Ho faran mitjançat una oferta 2x1 que donarà avantatges a l'hora de visitar els actius turístics d'una de les dues poblacions si abans ja s'ha visitat l'altra.

És una iniciativa que impulsen conjuntament l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, la regidoria de Turisme de Solsona, i la Fundació Cardona Històrica, amb la col·laboració de l'Associació Ithaca i dels museus Diocesà i Comarcal de Solsona i de la Sal de Cardona.

L'oferta del 2x1 tindrà validesa fins al proper 20 de desembre. Es proposa als visitants aconseguir entrades per a dues persones al preu d'una si abans han passat per un dels espais o circuits de l'altre municipi que entren en la promoció.

En concret, en el cas de Cardona s'inclouen en aquesta oferta el Museu de la Sal Josep Arnau, i la visita guiada al centre històric, i pel que fa a la capital del Solsonès, hi entren el Pou de Gel, el Museu Diocesà i Comarcal, i la visita guiada al nucli antic. Qui adquireixi una entrada per a alguna d'aquestes activitats rebrà un fullet 2x1 que permetrà gaudir de la promoció per a un espai o circuit de l'altra ciutat. Si l'experiència funciona, no es descarta repetir-la més endavant, i fins i tot es parla de la possibilitat d'ampliar les ofertes incloses.

Un llaç més

Aquesta experiència se suma als llaços de col·laboració que ja fa temps que impulsen aquestes dues poblacions. Primer, amb la recollida i gestió de residus orgànics, després amb la dinamització dels polígons, i en tercer lloc amb la creació d'una agència de desenvolupament local.