"No és normal veure fulles tan seques en aquesta època de l'any", comentaven ahir dos agents rurals en arribar a una finca forestal de la zona de Can Maçana, a prop de Montserrat, mentre escampaven la vista i assenyalaven garrics i pins d'aspecte més aviat groguenc.

Els tècnics s'hi van desplaçar per extreure mostres de la vegetació, per analitzar posteriorment al laboratori el nivell d'humitat que presenten. Els resultats es coneixeran d'aquí a uns dies, però les anàlisis d'anteriors setmanes ja assenyalen un contingut d'aigua més baix del que seria desitjable.

És una conseqüència inevitable del llarg període de sequera d'aquest hivern: en aquesta zona a cavall del Bages i l'Anoia, com a bona part de la Catalunya Central, no hi plou des de principi de novembre, és a dir, des de fa gairebé 80 dies. "Els pronòstics a llarg termini assenyalen un febrer i un març també més secs que la mitjana, tot i que aquestes previsions no són del tot fiables", explica el cap d'inspecció de Prevenció d'Incendis Forestals dels Agents Rurals de la Generalitat, Xavier Castro.