Els presidents del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, i de la denominació d'origen (DO) Pla de Bages, Joan Soler, van fer una ruta per espais del Geoparc de la Catalunya Central que els va dur entre altres llocs a Súria i a Moià. A Súria van poder veure el Poble Vell i la

falla de Migmón. A Moià van tenir l'oportunitat de descobrir el Parc de la Prehistòria de les Coves del Toll.

L'objectiu principal de la visita era mostrar als responsables de la DO Pla de Bages alguns atractius destacats del Geoparc per tal de desenvolupar possibles vies de col·laboració. Entre les persones participants en la visita també es trobaven el director científic del Geoparc, Ferran Climent, la secretària del consell regulador de la DO, Eva Farré, i la tècnica de Turisme del Consell Comarcal, Montserrat Selga.

Al Poble Vell, van visitar el Centre d'Interpretació del Castell, l'Oficina de Turisme i el seu entorn. Posteriorment també van tastar les falletes de Migmón a la Fleca Pastisseria de la Font, establiment promotor d'aquestes galetes artesanes. Súria forma part del Geoparc de la Catalunya Central des del naixement d'aquesta iniciativa de revalorització i promoció del patrimoni geològic. Es tracta de l'únic geoparc català que forma part de la xarxa de Geoparcs Mundials de la Unesco.

La DO Pla de Bages agrupa catorze cellers de la comarca. A més de vetllar per l'elaboració dels vins emparats per aquest reconeixement de qualitat, la DO també promou accions per donar a conèixer la tradició i la producció vitivinícola del Bages.