L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages proposa fer un conveni amb el Departament d'Ensenyament per tal de construir un segon pavelló municipal ubicat dins l'àmbit del nou CEIP Pla del Puig. La Generalitat ha anunciat recentment que desencallarà la construcció del nou edifici del centre, que funciona amb mòduls prefabricats des que es van posar en funcionament ara fa deu anys. És en aquest marc que es proposa el nou pavelló, que es podria utilitzar com a gimnàs del centre i com a poliesportiu municipal fora de l'horari escolar.

L'ajuntament va cedir uns terrenys a Generalitat per tal de construir les edificacions definitives del CEIP Pla del Puig. En aquest solar, el Departament té projectat edificar la nova escola, que inclou la construcció d'un gimnàs escolar pel centre. En paral·lel, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages considera necessària la construcció d'un segon pavelló al municipi i proposa convertir aquesta proposta de gimnàs en un nou pavelló que s'utilitzaria com a gimnàs pel centre educatiu en horari lectiu i com a poliesportiu municipal fora de l'horari escolar.

Tal com han apuntat fonts municipals, la construcció d'aquest edifici a l'entorn del centre escolar es considera molt adient per part del consistori ja que, per una banda es troba molt proper a les altres instal·lacions esportives existents, i per l'altra els alumnes del centre disposarien d'una instal·lació esportiva més gran i més ben equipada.

La proposta de conveni especifica que l'Ajuntament assumirà el cost de construcció del nou equipament i també es farà càrrec de les despeses derivades del funcionament del pavelló esportiu.