L'Ajuntament de Fonollosa ha obtingut el finançament per a les obres de restauració del cor de l´església de Sant Vicenç de les Torres de Fals, després de múltiples gestions i de la visita del diputat delegat d´urbanisme i habitatge, Josep-Ramon Mut, l´abril del 2017. Així, el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, ha concedit 112.880 euros a l´Ajuntament, que serviran per cobrir la totalitat dels treballs d´obra civil. La licitació de les obres es tramitarà les properes setmanes.

L´actuació se centra a la zona de l´entrada de l´església, i garantirà l'estabilitat i conservació de l'element, en millorarà la seva imatge i seguretat, i permetrà que l´espai es pugui continuar utilitzant amb garanties. Aquests treballs només són la primera fase de les actuacions que el Govern municipal té planificades de fer per a la posada en marxa de l´Espai Torres de Catalunya.

Segons l´alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, «les inversions a les Torres de Fals són el principal projecte estratègic en l´àmbit de promoció turística i de patrimoni del nostre municipi, per això portem temps treballant-hi insistentment i presentant-nos a diverses convocatòries per a aconseguir el finançament». En aquest cas, a més, indica que «aquest fet ha estat subjecte a crítica i perspicàcia política contra el govern municipal, però ara s´evidencia que el treball i la persistència de l´equip comencen a donar fruit també en aquest projecte».

Els responsables municipals destaquen que altres fases del projecte també han estat presentades a convocatòries de les quals s´espera la resolució, com la museïtzació de l´espai, o la rehabilitació d´altres espais com la nau central, capella fonda, façanes i campanar.

Paral·lelament a les gestions per a les obres, l´ajuntament de Fonollosa i els responsables del Bisbat de Vic han arribat a l´acord de prorrogar 25 anys més la cessió de l´espai que el Bisbat va realitzar l´any 1998 a favor de l´ens local. Així, s´assegura l´ús municipal de l´àmbit de l´església fins el maig del 2048.