L'Ajuntament de Castellví de Rosanes reduirà d'una manera considerable, a través de diferents actuacions en l'enllumenat públic, l'impacte d'aquesta instal·lació al cel nocturn en compliment de la normativa catalana d'ordenació ambiental de l'enllumenat.

Aquesta actuació del consistori s'articula a través del Pla Municipal d'Adequació de l'Enllumenat Públic, redactat pels Serveis Tècnics municipals, que preveu la posada en marxa d'un seguit de mesures que permetran una reducció de l'entorn del 20% de la contaminació lumínica i, a la vegada, un estalvi energètic i econòmic superior al 40%.

La intenció de totes les mesures és mantenir les condicions naturals de la nit i promoure l'eficiència energètica en l'enllumenat exterior, en la línia iniciada ja fa un temps pel consistori castellvinenc. No en va, les actuacions que s'han fet fins ara en l'enllumenat ja s'han anat adaptant a aquests objectius, que ara es recullen i formalitzen en aquest document marc.

Actualment, a tot el terme municipal de Castellví de Rosanes hi ha uns 740 punts d'enllumenat públic, el 29% dels quals són de vapor de sodi, el 69% de vapor de mercuri i la resta, el 3%, d'altres tipus. La intenció del consistori és que a final de l'any 2011 es pugui haver adaptat tot l'enllumenat. Per això, es posaran làmpades de vapor de sodi allà on encara no n'hi hagi, utilitzant llumeneres que no enviïn llum a l'atmosfera i instal·lant sistemes de regulació del flux de llum. D'aquesta manera, tal com ja s'ha fet en diferents indrets, es redueix la intensitat de llum a partir d'una hora determinada, quan hi ha menys ús dels vials. Tots aquests canvis es preveu fer-los amb els sistemes més eficients possibles, tenint en compte les característiques de la instal·lació actual i les diferents proves que s'han fet i es faran en l'enllumenat públic de Castellví. D'altra banda, la plaça de l'Era, al barri de Miralles, ha estrenat un nou tipus d'enllumenat. En aquesta part de la població, gràcies a la col·laboració de les empreses Miquel Salaet SA i Control i Aplicacions Santos SA, s'han instal·lat llumeneres del mateix estil que les de la plaça del poble. Els nous llums són unes columnes decoratives d'estil clàssic amb un regulador de flux, d'aquesta manera permeten reduir la intensitat de la llum a les hores de menys ús de la plaça.