L´ICL Manresa se la torna a jugar aquest diumenge, a casa i davant de l´Andorra en un partit que començarà a les 7 de la tarda. Ibon Navarro, en la roda de premsa de prèvia que es fa abans de cada jornada de lliga, ha declarat que és un moment per «recuperar la confiança» i que els seus jugadors «creguin» molt en les seves possibilitats. El tècnic va fer aquestes manifestacions durant l´acte a Futurauto, concessionari de Citroën, que a partir d´ara serà el nou copatrocinador del Bàsquet Manresa. En el partit de diumenge el nom de Futurauto ja figurarà en el revers de les samarretes.

Després que l´equip encara no hagi guanyat en la segona volta i es vegi compromesa la permanència a l´ACB, Ibon Navarro diu que «estem en el moment de donar passos endavant en allò que hem de fer, cal recuperar tota la confiança que ens va ajudar al principi per sumar les victòries. El més important és que creguem en nosaltres mateixos i saber arribar al final amb possibilitats de poder guanyar». El suport de l'afició no hi faltarà; hi haurà canvis en l'animació al pavelló i els seguidors de les penyes han estat aquest divendres al vespre a l'entrenament per donar ànims als jugadors que els hi han agraït convidant-los a berenar.

Álex Hernández ha tingut una sèrie de problemes que li han fet perdre alguns entrenaments, però Ibon Navarro confia tenir-lo ben a punt: «ve arrossegant unes molèsties al genoll des d´una mica abans de l´aturada per a la Copa del Rei. Té un tendó que està força tocat i l´ideal seria parar però ara no pot i hem d´anar medint les càrregues i el tractament. Ens va semblar que ja estava força bé i el dimarts li va tornar a fer mal. Hem d´anar en compte però ell sempre vol estar i ajudar l´equip».

Sobre el MoraBanc Andorra, Ibon Navarro opina que «és un equip que està destinat a ser els play-off pel títol, sense cap dubte. Per la seva plantilla, per entrenador, per un nucli d´equip que porta alguns anys junt... Tenen molt assumides les idees defensives i ofensives de Peñarroya i crec que serà un equip que estarà amunt, lluitant per ser entre els vuit primers. Tenen una polivalència molt imporant amb un cinc com Daniel Clark que se sap obrir molt bé, Shermadini és un pivot de primer nivell i Shawn Jones dóna molts problemes per la seva velocitat i potència, i que et genera molts problemes. Aquest és un equip molt complet, amb unes grans qualitats tècniques i físiques».

En el MoraBanc la novetat que hi ha és la tornada de l´esparreguerí David Navarro que ha retallat un parell de setmanes el temps que es preveïa que estaria de baixa per la lesió al genoll esquerre. L´Andorra, amb 10 victòries, lluita per ser entre els deu primers. A la primera volta, els manresans es van imposar per 74-77 al Pavelló del Govern.

L´entrenador del MoraBanc, un Joan Peñarroya que té penjada la samarreta número 9 al Nou Congost, ha dit que «el Manresa és un equip que m´agrada, fa moltes coses bé. Hem d´esperar trobar-nos en una pista que sempre apreta molt, no serà fàcil». L´Andorra va perdre de 29 punts en el seu darrer partit, a la pista del Reial Madrid, però afirma el seu tècnic que, mentalment, es troben en bon moment: «arribem preparats; és evident que l´ICL té molta necessitat de guanyar; i per a nosaltres el partit també és molt important».

Sobre que és el que li representa enfrontar-se al Manresa explica que «ja fa molts anys que som professionals i hi he jugat en contra molts cops. Per això, cada vegada és una mica menys especial»

La roda de premsa del tècnic de l'ICL Manresa, Ibon Navarro