Des del 23 de desembre, quan es va guanyar al CAI Saragossa, l'ICL Manresa no ha tornat a vènce al Nou Congost Set derrotes seguides dins una mala ratxa general de resultats que es va trencar fa quinze dies amb la victòria a la pista del Joventut. La incorporació del pivot txec Patrik Auda i la consolidació de Je'Kel Foster com a base titular han estimulat els homes d'Ibon Navarro que es troben fora de la zona de descens. L'ICL ha guanyat 8 partits però ben a prop estan l'Obradoiro (7), l'Estudiantes (6) i el Gipuzkoa (5). La visita de l'Iberostar Tenerife és una nova oportunitat per als manresans, tot i que els canaris es troben en un gran estat de forma amb 13 victòries, set d'elles quan han jugat de visitants. El partit es juga aquest diumenge a les 19 hores.

Ibon Navarro admet que «tronar-nos ara amb l'Iberostar no és massa oportú perquès es toba en un gran moment de confiança, els hi surt tot bé. Han guanyat fa pocs deis dos equips d'Eurolliga com el Madrid i el Laboral Kutxa, i tenen jugadors com el Rodrigo San Miguel amb un estat òptim, com feia temps que no els veia». L'entrenador vol transmetre confianá als seus home: «hem d'anar amb la dinàmica dels darrrs partits, quart a quart, i mirant d'arribar amb possibilitats de competir i de guanyar als darrers minuts».

L'infermeria està plena en un Bàsquet Manresa que ha recuperat Chase Simon però el virus de la gastroenteritis ha atacat en els darrers dies Ruslan Otvertxenko i Lluís Costa que poden arribar al partit contra l'Iberostar força afeblits. Román Montañez és baixa i el pivot ucraïnes Maksym Sandul es troba millor de la seva lesió a la cuixa. A més, Dejan Musli continua arrossegant molèsties al tendó d'aquil·les i Marius Grigonis a l'esquena. Abans de l'inici del matx es guardarà un minut en memòria d'Ed Johnson, mort als 71 anys a Atlanta, que va ser el primer gran jugador amwricà del Manresa, defensant els colors de l'equip del 1973 al 1977. És el seu tercer màxim anotador històric i té el rècord, amb 53, de més punts en un sol partit.