Fins a cinc jugadors que han estat a les files de l'ICL Manresa en els darrers anys es jugaran a partir d'avui els tres darrers bitllets per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, i ho faran en els tres preolímpics, els que es duran a terme a Belgrad, Manila i Torí.

Cada un d'aquests tres tornejos tindrà la presència de sis equips, que estaran dividits en dos grups, els dos millors dels quals passaran a les semifinals. Cal recordar que només el campió de cada competició obtindrà el bitllet per als Jocs Olímpics.

En el campionat de Torí hi prendran part Grècia, Mèxic i Iran en el grup A i Tunísia, Croàcia (amb Zeljko Sakic a les seves files), i Itàlia (que tindrà Giuseppe Poeta en la direcció de joc) en el grup B. Aquest torneig es presenta, a priori, com el més igualat dels tres, ja que qualsevol dels combinats europeus pot assolir el triomf. El duel entre els dos exjugadors manresans es produirà demà a partir de les 21 hores, i la final serà dissabte a la mateixa hora.

Pel que fa a la seu de Manila, Turquia, Senegal i Canadà seran en el grup A, i França, Nova Zelanda (que compta amb Isaac Fotu) i els amfitrions en el B. En teoria els francesos són els clars favorits per endur-se el torneig, ja que presenten un equip amb moltes garanties i amb jugadors que poden marcar la diferència com Tony Parker, Nando De Colo, Nicolas Batum o Boris Diaw. A les Filipines el campionat no s'iniciarà fins demà, i el partit decisiu serà diumenge a les 15 hores.

Finalment, a la competició de Belgrad els amfitrions compartiran el grup A amb Angola i la Puerto Rico de Ricky Sánchez, mentre que en el B hi haurà el Japó, la República Txeca, amb Patrik Auda com un dels seus interiors, i Letònia. Com succeeix al torneig de Manila, aquí també hi ha un equip amb més opcions que la resta, i no són altres que els amfitrions, amb efectius com Milos Teodosic, Bogdan Bogdanovic o Miroslav Raduljica. A partir de les 18 hores d'avui s'inicien els partit, que culminaran dissabte a les 21 hores amb la disputa de la gran final.

A la cita brasilera, dos dels tres guanyadors s'uniran als Estats Units, Veneçuela, Xina i Austràlia al grup A, mentre que l'altre ho farà al grup B, on ja hi ha Argentina, Espanya, Brasil, Lituània i Nigèria.

Grigonis es manté a Lituània

L'ala de l'ICL Manresa Marius Grigonis es troba a la preselecció de 20 jugadors d'una Lituània que ja ha jugat tres amistosos de preparació: el 18 de juny es va imposar a Nova Zelanda per 65-80, el 29 del mateix mes va tornar a guanyar el mateix rival per 88-58, amb 11 punts de Grigonis. Finalment, divendres passat els lituans van apallissar Tunísia per 81-56, amb 12 punts de l'ala manresà.