L'ACB ha fet pública aquest dimecres la llista dels 83 jugadors que han quedat desvinculats dels seus clubs respectius i que, per tant, són lliures de negociar amb qualsevol equip. Una relació en la que hi haurà fins a 8 jugadors que la passada temporada van militar a les files de l'ICL Manresa i que ja és segur que l'any que ve no seran al Congost. De fet, el club manresà ha anunciat que només intentarà retenir el base Chase Simon, a qui ha inclòs en els jugadors amb dret de tempteig.

El futur de molts altres jugadors de la lliga és incert. Al costat de la llista de jugadors subjectes al dret de tempteig, n’hi ha una altra de més llarga que inclou aquells basquetbolistes que no volen ser retinguts pels seus respectius equips, i que, per tant, són al mercat. Alguns d’aquests jugadors, de fet, ja no són en aquesta relació, ja que han anunciat que renoven per les seves formacions, com Andrés Nocioni pel Reial Madrid o, aquest mateix dimecres, Albert Oliver pel Gran Canària, o d’altres que ja han estat contractats per conjunts estrangers, com ara DJ Seeley, que actuarà al Maccabi.

També hi ha situacions més complexes, com ara la de Marko Todorovic, els drets del qual continuen pertanyent al Barça, tot i que la temporada passada va actuar al Khimki i al Bilbao, o Raül López, que ja anunciat la seva retirada definitiva.

En tot cas, a la llista de no subjectes a tempteig hi pot haver oportunitats de mercat interessants, jugadors veterans i amb experiència, joves amb projecció, estrangers i comunitaris que podrien ser fitxats per un equip que ha de tornar a refer la plantilla, com és l’ICL Manresa.

Passat manresà

Entre els que tornen a estar lliures, per exemple, hi ha el navassenc Salva Arco, que la temporada passada va desembarcar a Tenerife després d’haver passat per Alemanya i hi va mostrar un bon rendiment. La seva tornada es podria valorar, com també la de Sergi Pino, jugador que va ser a les categories inferiors manresanes i que l’any passat va debutar a l’ACB, a l’Andorra.

En la categoria de bases, es podria apostar per l’experiència d’homes com Víctor Sada, que no segueix a Andorra, o Carlos Cabezas, que va fer un bon any a Múrcia. Una altra opció pot ser Donnie McGrath, que va ser manresà per un dia, el 2014. En aquesta posició, l’equip manresà hi té ara Lluís Costa.

També ha tornat a quedar lliure Alfonso Sánchez, que va ajudar a salvar el conjunt bagenc fa dues temporades. També està sense equip un altre exmanresà com Àlex Llorca. A l’interior, zona en la qual l’ICL sembla més coix ara mateix, hi ha oportunitats com Nacho Llovet o Sitapha Savané