El Bàsquet Manresa, cuer de la lliga Endesa amb una sola victòria, és a punt de rebre el MoraBanc Andorra, diumenge a les 19 hores al Nou Congost, amb la més que possible novetat de Lluís Costa. El base s'ha perdut els dos darrers partits, contra el Joventut i el Baskonia, per una lesió al muscle psoes de la qual ja està molt recuperat. En tot cas, l'entrenador Ibon Navarro ha advertit «que només jugarà si es troba en plenes condicions. Ja hem vist que si el Lluis no està al cent per cent no és positiu forçar-lo». Navarro sí que veu molt complicada la participació d'un altre dels bases, Brion Rush, lesionat a la cuixa dreta. «No el descarto del tot però diria que té un 70 ó 80 per cent de possibilitats de no jugar». Quant a Alekansdar Cvetkovic i els seus problemes als genolls, el tècnic ha comentat que «la condropatia que té és per tota la vida. Ell nota molt quan pot activar les seves cames perquè els seus genolls pateixen menys. Però amb ell estem en un estat d'alerta constant. Quan s'aixeca cada matí hem de veure com es troba. Aquesta setmana ha entrenat amb normalitat, no hem tingut problemes». La condropatia rotuliana provoca forts dolors sobretot en començar l'activitat física, després d'estar aturat.

Quant a les sensacions que li produeix el seu equip, Ibon Navarro manifesta que són favorables: «els veig treballar, la feina és bona. Però als partits ens falta més encert. Donem poques assistències perquè encistellem menys del que voldríem». En referència al partit de la semifinal de la Lliga Catalana que l'ICL Manresa va guanyar a l'Andorra, el tècnic vitorià raona que «era en pretemporada, la competicio a l'ACB no té res a veure. Ens hem d'acostumar a jugar amb una motxil·la carregada de pedres i ens trobarem un molt bon rival que no ha guanyat encara a fora però és que només ha visitat les pistes del Baskonia i del València». El MoraBanc, que ha guanyat tots els partits al seu pavelló, té un balanç de 4 victòries i 2 derrotes.

L'ICL Manresa encara no ha estat capaç de guanyar cap partit al Congost i Ibon Navarro vol evitar que l'equip surti pressionat: «ens hem de saber abstraure de tot, també de vosaltres, la premsa, per jugar el més concentrats que poguem. Donar voltes al fet de jugar a casa és entrar en un cercle viciós que no ens ajuda gens». En tot cas, l'entrenador elogia el paper de l'afició: «en els dos últims partits al Congost ha estat excel·lent, molt millor del que ha estat l'equip».