Una dona s'encarrega per primera vegada d'una parròquia al bisbat de Solsona. Es tracta de la religiosa Maria Teresa Bossa, que es fa càrrec de la rectoria de Bagà fins al mes de juny i que, en paraules seves, "faig totes les tasques de mossèn, excepte missa i tot el que és a l'entorn de la litúrgia".

El cas de Bossa és especial perquè, segons reconeix, "no se'n coneixen gaires casos, i al bisbat de Solsona és la primera vegada que passa". Diu, però, que "el rector de Bagà és, sobre el paper, mossèn Joan Casals, que és seminarista i enguany estudia Dret Canònic a Roma". Maria Teresa Bossa pertany a la fraternitat de Maria Verge, un orde religiós que "ja està consagrat a fer tasques de col·laboració amb els mossens a les parròquies". Així doncs, diu que "el bisbe m'ho va demanar i ho vaig acceptar perquè la meva vocació és ajudar la gent en el que pugui". Bossa, nascuda fa 48 anys a Callús, al Bages, ja feia anys que ajudava a la parròquia de Súria, on va descobrir la seva vocació religiosa. Maria Teresa Bossa va fer els vots religiosos l'any 2001, als 40 anys, i explica que "fer missa no és una cosa que m'hagi cridat l'atenció. Per aquest motiu, no em dol no poder-ne fer". Per oficiar litúrgies, s'han de desplaçar fins a Bagà o bé el rector de Guardiola de Berguedà o bé el de la Pobla de Lillet. "Entre setmana hi ha missa a la residència de la gent gran, on sí que hi ha un mossèn", matisa.

La tasca de Maria Teresa Bossa és eminentment administrativa, però també visita i porta la comunió als malalts, gestiona el Full Parroquial i "faig totes les tasques que calen, exceptuant-ne l'ofici". Bossa, a més a més, s'encarrega de fer classe de catequesi a Bagà, conjuntament amb el grup de catequistes, i de col·laborar amb les entitats del poble. "En una estada que mossèn Joan Casals va fer al poble ja vam reunir-nos amb totes les entitats socials, i la veritat és que a Bagà m'ha sorprès el moviment social que hi ha. Viure a la rectoria és poder ajudar en tot el que es necessita de la parròquia".