Dissabte Olvan durà a terme la segona edició de l'Olvaneja, una jornada cultural emmarcada en el moviment slow, un fenomen internacional que desafia el culte a la velocitat per donar a cada experiència vital el temps que li correspon. En aquesta ocasió, els protagonistes seran els jocs de carrer, que seran la via per tal que es pugui compartir l'espai públic.

"L'activitat començarà a les 8 del matí i durarà fins a les 8 del vespre", ha explicat Jordi Millan, un dels coordinadors de la jornada, que ha afegit que la intenció és fer jocs per a totes les edats perquè hi pugui participar tothom, "de manera que els petits puguin descobrir jocs nous i els pares puguin reviure la seva infantesa i ensenyar els jocs als fills". Entre els jocs més destacats hi ha les bitlles catalanes, les baldufes, els patacons, estirar la corda, joc de les cintes, la xarranca, pica-paret, saltar a corda i el llançament d'espardenya. "Tot i que no tots són jocs creats al Berguedà, sí que hem mirat que fossin jocs que es practiquessin a la comarca", ha comentat Millan.

Les activitats seran totalment gratuïtes i s'intentarà que serveixin per contrastar aquests jocs més antics amb els actuals, "com les consoles". Un cop acabada l'activitat hi ha la intenció de crear un bagul amb tot el material generat per tal de poder-lo dur a altres llocs i ensenyar els diferents jocs, seguint la línia de la primera edició quan l'exposició de fotografies resultant del concurs que es va fer es va poder dur a pobles de la comarca.

L'alcaldessa d'Olvan, Judit Carreras, va destacar que Olvaneja representa clarament la manera d'entendre la vida a Olvan i Cal Rosal.