El regidor de Cultura, Patrimoni i Patum de Berga, Jaume Vima, ha explicat a Regió7 que dilluns, demà passat, renunciarà a la seva acta com a regidor de l'Ajuntament de Berga, també a la que ocupa com a vicepresident primer i conseller del Consell Comarcal del Berguedà. I no només això, sinó que també abandonarà la militància de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) "de forma irrevocable". Jaume Vima ha pres aquesta decisió indignat després que l'Institut Català de la Salut (ICS) hagi decidit tancar, el 31 de desembre, el Laboratori Clínic del Berguedà, ubicat al centre d'assistència primària de Berga (CAP), servei que dirigeix. El regidor berguedà, que en el passat mandat ho va ser de Sanitat, tampoc no s'ha sentit recolzat pels seus companys en les converses amb el Govern per evitar el tancament.

En declaracions a aquest diari, Jaume Vima va dir que "no puc continuar formant part d'un grup municipal que menysprea les opinions professionals d'un dels seus membres i d'un partit, CDC, que s'està carregant voluntàriament i de forma accelerada la sanitat pública del meu país i de la meva comarca". L'edil ha matisat que el tancament del laboratori del CAP que ell dirigeix farà que hagi d'anar a treballar a un altre servei de l'ICS, segurament a l'Hospitalet de Llobregat. Aquest fet també ha estat un dels detonants de la seva decisió. Jaume Vima va comunicar la seva determinació, ahir a la tarda, a l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, i la diputada parlamentària Montserrat Ribera. I té previst presentar la dimissió aquest dilluns, 5 de desembre.

Que Jaume Vima estava dolgut i molest per la decisió de l'ICS de tancar el laboratori "amb el vistiplau del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que és el responsable final de la decisió", es va evidenciar al ple que es va celebrar dijous a la nit. Després que el regidor del PSC Jordi Parera i la regidora de la CUP Anna Maria Guijarro preguntessin a l'executiu sobre si el laboratori de l'ICS es tancava, Jaume Vima va agafar el micròfon i va explicar quina era la situació. La seva loquacitat va contrastar amb la sobrietat de l'alcalde, Juli Gendrau, que havia intervingut en primera instància. Va limitar-se a dir que el tancament del laboratori era irreversible i es feia a desgrat del govern local.