La Generalitat preveu resoldre l'abril les dues sol·licituds d'investigació d'hidrocarburs al país, entre altres llocs a la Catalunya Central, que li ha fet l'empresa Montero Energy.

El director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat, Pere Palacín, va fer aquesta estimació, ahir, després d'intervenir en una jornada titulada La reforma del sector elèctric, organitzada per l'escola de negocis IESE i la consultora PriceWaterhouseCoopers. Palacín va insistir que la Generalitat té competències sobre els permisos d'investigació d'hidrocarburs en el seu territori, però que els d'explotació els atorga l'Estat, i calcula que la Generalitat resoldrà les sol·licituds de Montero Energy "en un mes i escaig". Aquesta companyia ha sol·licitat dos permisos d'investigació: un que afecta 37 municipis de la Noguera, la Segarra, el Solsonès i l'Urgell, i un altre en 44 localitats a la zona d'Osona, el Bages i el Berguedà.

Tal i com ja va informar aquest diari, les peticions d'aquesta companyia han estat el detonant de la creació de la Plataforma Aturem el Fracking (Paf) al Berguedà. D'altra banda, aquest dijous el ple de Berga debatrà dues mocions en contra d'aquesta tècnica que han presentat el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà i l'Associació de Veïns de Santa Eulàlia.