L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a informació pública el projecte per dur a terme l'ampliació de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Berga. Fonts de l'ACA han explicat a Regió7 que "l'actuació consisteix en l'ampliació i eliminació de nutrients" de les aigües que es tracten a la depuradora de la ciutat. Concretament de l'eliminació del nitrogen i el fòsfor "i que aquesta eliminació s'adeqüi als paràmetres que fixa Europa". I és que la depuradora de Berga no disposa de tractament per a l'eliminació de nutrients. De fet ,és la més antiga de la comarca ja que fou la primera que es va inaugurar el 31 de març del 1995 i la normativa del moment no establia l'obligació de tenir aquest tipus de tractament que ara sí que cal.

Les obres previstes són la construcció d'una nova línia de tractament "idèntica a les dues exis- tents consistent en un reactor de baixa càrrega i decantador circular, adaptació de la purga i recirculació de fangs existents, la subs-titució dels actuals equips de deshidratació de fangs per centrífugues". També s'ampliarà l'edifici d'explotació i control de l'estació i s'actuarà per urbanitzar i enjardinar l'entorn un cop acabada la nova planta.

Fonts de l'ACA han explicat a aquest diari que amb aquesta ampliació es vol millorar la qualitat de l'aigua tractada. L'obra pressupostada en 2 milions d'euros es pagarà amb diners de la Diputació, segons ha explicat a aquest diari Sergi Roca, president del Consell Comarcal del Berguedà. El dirigent comarcal ha celebrat que aquesta actuació es pugui dur a terme, ja que es tracta "d'una obra necessària i esperada".