Xavier Torrabadella és el guanyador de la 42a edició del Concurs de Garrofes que organitza l'Agrupació Teatral La Farsa de Berga. El tradicional certamen ha acollit enguany sis treballs que han fet un repàs de l'actualitat de l'any en clau d'humor. Com sempre, els versos guanyadors es llegiran en les representacions dels Pastorets de la Farsa, de la mà d'en Garrofa, un dels pastors protagonistes.

Torrabadella, amb el treball «El judici final» es va declara doble guanyador en l'entrega de guardons ahir. A banda del premi del jurat, també va ser el més votat pel públic en el premi popular, amb 70 vots a favor del centenar de persones que hi van participar. Segons el veredicte del jurat, en segon lloc va quedar Marc Marginet, amb «La llista única» i Marc Pujals, en tercera posició, amb «Que plegui la geganta».

L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, va llegir, com ja és habitual les seves garrofes. En els seus versos va repassar l'actualitat política, centrada sobretot en el procés independentista, però també va aprofitar per acomiadar-se de l'alcaldia. En to humorístic, que caracteritza el concurs, va assegurar que n'ha quedat «ben tip» d'aquests anys al capdavant de l'ajuntament i que a l'hora de substituir-lo com a cap de llista de CiU a Berga, n'han sortit diversos voluntaris «més dels que feia falta», fent referència al procés intern d'elecció del nou candidat del partit, que a manca de ratificació oficial, serà Antoni Biarnés.