L'Assemblea Nacional Catalana del Berguedà inicia aquest dijous 2 de juliol, el rodatge del que acabarà sent un vídeo de promoció perquè els ciutadans vagin a votar opcions sobiranistes el pròxim 27-S.

Des dijous 2 de juliol i fins diumenge es rodarà a cadascun dels 31 municipis de la comarca. Les imatges serviran per elaborar un vidoe d'un màxim de 5 minuts de durada que es penjarà a les xarxes socials «en una data assenyalada» ha indicat a Regió7 Alba Juez de l'ANC. Els representants de cada municipi han estat els encarregats de decidir on es gravarà i convocar les persones que hi vulguin participar tot i que no s'ha fet cap càsting. Es preveu que hi participen centenars de persones.

Els encarregats de fer aquest video són els membres de PI3B que ja han realitzat un espot a favor del Sí-Sí el passat 9 de novembre.

El director és en Jaume Duran, que a més de ser portaveu d el'ANC és doctor en Comunicació Audiovisual i Cinema i professor universitari. El director de fotografia és en Pep Vendrell i Toni Vila tindrà cura del so. La producció recau en les següents persones: Janina Vilana, Alba Juez, Gerard Alsina, Manel Armengol, Pere Bosoms, Alba Mendoza, Gemma Rojals, Jordi Sensada. I es comptarà amb la col·laboració especial del periodista Pere Gendrau

L'objectiu de l'ANC del Berguedà és que el vídeo de promoció esdevingui viral a les xarxes i arribi a obtenir 1 milió de visualitzacions segons ha declarat Alba Juez. l'ANC s'ha dcedit a rodar aquest vídeo tenint en compte que prop del 90% dels vots del passat 24-M van ser per a opcions polítiques sobiranistes. Juez ha assegurat que «és la primera vegada que es grava un vídeo a tost els pobles d'una mateixa comarca».