La Patum de Berga forma part dels 20 elements del patrimoni cultural català que la Generalitat destaca al nou portal web http://patrimoni.gencat.cat.

Es tracta d'una eina realitzada per l´Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, i ofereix una selecció del patrimoni cultural més destacat, material i immaterial. En aquesta primera fase, l´eina ofereix la consulta de 150 recursos i es preveu doblar el nombre de recursos fins a arribar al 500 al llarg de l´any 2016. Els elements patrimonials han estat seleccionats tenint en compte diversos criteris, com el reconeixement extern (si han estat reconeguts amb categories especials, com Patrimoni Mundial, Museu Nacional, Patrimoni Immaterial, Bé Cultural d´Interès Nacional, etc.); el seu ús social i el seu impacte en la comunitat; el seu reconeixement professional, així com la implicació o interès dels gestors de cadascun dels recursos patrimonials per a participar-hi.

La Patum hi figura com una de les tres formes d´expressió cultural catalanes incloses dins la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco, juntament amb els castells i la dieta mediterrània, i la única que al seu dia va obtenir el reconeixement com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i immaterial de la Humanitat.

El web neix amb l´objectiu d´ordenar i donar accés a la informació vinculada al patrimoni cultural català de forma pràctica, innovadora i atractiva, que inspiri al públic a visitar-lo i interactuar amb ell.