Amb motiu del Dia Internacional de la Diabetis que se celebra aquest 14 de novembre, l'Associació de Diabètics del Berguedà i Catalunya, la Fundació Hospital Sant Bernabé i l'Institut Català de la Salut conjuntament amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga, Alter Sport i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona han organitzat diverses activitats per conscienciar a la població sobre aquesta malaltia, poder-ne prevenir nous casos i a la vegada, ajudar a les persones que la pateixen.

Sota el lema Protegeix el teu futur s'han organitzat propostes diverses. La primera serà dissabte 14 de novembre a 3/4 de 6 al Pavelló de Suècia de Berga. Es tracta de dues xerrades. La primera, a càrrec de la doctora Carme Quirós, de l'Hospital Clínic de Barcelona, que parlarà de la investigació en el camp del pàncrees artificial. A continuació parlarà el doctor Carles Zafont de la Vall d'Hebrón, que tractarà sobre la bona alimentació per prevenir la diabetis i també per conviure-hi. L'acte acabarà amb una actuació de la Berguedana de Folk Total i un berenar.

Les activitats continuaran diumenge 15 de novembre amb la cinquena edició de la caminada urbana. La sortida serà a les 12 del migdia a la plaça Viladomat de Berga i el recorregut és apte per a tots els públics. Es recomana anar vestit de blau.