La patronal reclama que s'acabi el polígon d'Olvan

Josep Fígols, president de l'Associació Comarcal d'Empresaris, diu que reiniciar les obres de l'àrea industrial aturades el 2011 "és una urgència"

02.01.2016 | 07:46
Aquest és l´estat dels terrenys que havien d´esdevenir un polígon

La patronal berguedana considera que acabar el polígon comarcal d'Olvan "és una urgència" perquè la comarca disposi de parcel·les de 10.000 metres, un format escàs al Berguedà, perquè s'hi instal·lin empreses grans. Així ho ha manifestat a Regió7 Josep Fígols, president de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (Aceb). Aquest era un projecte estratègic però les obres per fer-lo realitat es van aturar el 2011 per falta de finançament després que la Generalitat hi invertís 2,5 milions d'euros. L'obra que ha quedat per fer no té calendari de represa.
Josep Fígols ha manifestat que el polígon comarcal de Rocarodona "és una eina com la C-16, com en el seu dia la fibra òptica, sense això, les coses no funcionen", ha exposat. Ha explicat que aquest polígon havia de posar al mercat parcel·les grans de 10.000 metres perquè s'hi puguin instal·lar projectes empresarials de gran format. Fígols ha dit que aquesta oferta o no existeix o és difícil de trobar al Berguedà i que convé. "La comarca ha de tenir productes per vendre, perquè vinguin empreses i creïn llocs de treball". Fígols ha remarcat que "nosaltres necessitem el polígon d'Olvan tant sí com no, és una necessitat perquè, si no, no hi haurà creixement". Per a Fígols, el Berguedà ha de ser una de les cinc primeres opcions d'ubicació que tinguin damunt de la taula els empresaris que busquin espais per instal·lar-s'hi. El dirigent de l'Aceb ha dit que malgrat que fins ara no s'ha reprès el projecte per la falta de diners del Govern el consideren "viable". Ha afegit que materialitzar-lo "és una qüestió de posar prioritats". Per a ell acabar el sector d'activitats d'Olvan "és una cosa prioritària si volem crear ocupació. Per fer-ho necessitem eines" com aquest polígon.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema