Veïns de Sant Jaume de Frontanyà crean una associació per evitar que es repeteixi la "rave"

En una carta oberta a l'alcalde demanen al batlle que convoqui una reunió "oberta i formal" perquè els doni explicacions

29.08.2016 | 07:51

El festival de música techno Biomusicat que aquest juliol es va celebrar a Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà), el poble més petit de Catalunya, encara porta cua. Un cop analitzades les conseqüències de l'esdeveniment, un grup de veïns ha decidit crear l'associació Defensa de Sant Jaume de Frontanyà per fer pressió i evitar que es torni a repetir al municipi el que consideren "una rave encoberta". En una carta oberta, els veïns descontents amb la gestió del seu batlle volen que l'alcalde els doni les explicacions oportunes per haver autoritzat el festival "de manera unilateral i sense ser adient a l'entorn". Un dels impulsors de l'associació, Vladimir de Semir, ha qüestionat a l'ACN la "idoneïtat" d'un festival per a 2.000 persones en un lloc com Sant Jaume i ha apostat per un model de desenvolupament "sostenible" per un municipi d'una trentena d'habitants. Ara els veïns estan disposats a "arribar fins al final" perquè consideren que "alguna cosa no s'ha fet bé".

L'associació Defensa de Sant Jaume de Frontanyà encara no s'explica com l'alcalde ha pogut actuar "amb tanta impunitat" i hagi pogut decidir "sense assessorament de cap tipus" l'establiment aquest estiu del festival de música techno Biomusicat, de caràcter privat. A més, els veïns es mostren preocupats perquè es pugui prendre "una decisió d'aquest tipus sense cap mena de consens veïnal".

Per això han creat una associació, que es constituirà formalment en les properes setmanes, amb l'objectiu de "vetllar" pel futur del municipi. En la carta oberta que han enviat al batlle, el grup de veïns detalla que la seva finalitat serà defensar els valors tradicionals de Sant Jaume de Frontanyà, amb especial cura dels aspectes patrimonials, urbanístics i mediambientals, i treballar amb la comunitat i amb les institucions comarcals i nacionals catalanes per un desenvolupament consensuat i equilibrat del poble.

Des de l'associació, els veïns també demanen a l'alcalde que, previ a la reunió que li han demanat, faci una enquesta entre tots els veïns i residents per conèixer l'opinió d'impulsar el festival i poder valorar millor l'impacte i les conseqüències per al poble.

La carta oberta acaba amb un prec al batlle: "que a partir d'ara actuï amb més transparència democràtica" en la gestió del municipi. I també l'animen "a recuperar de nou un consell obert al consistori", perquè així pugui consultar als veïns i residents "tots aquells temes que poden comprometre els valors patrimonials i el futur desenvolupament del municipi". Un aspecte que el grup de veïns considera "indispensable".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Teo Valls
Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El ferrocarril del Llobregat ha estat utilitzat per 20.688 persones i no tanca fins al novembre...

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

L'objetciu és crear una xarxa de prescriptors de recursos i activitats de la comarca

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

Teo Valls explica el seu procés de transformació de dona a home a 330 alumnes de tercer d´ESO dins...

Josep Pla, de la Valldan, és escollit nou hereu de les comarques barcelonines

Josep Pla, de la Valldan, és escollit nou hereu de les comarques barcelonines

Puig-reig esdevé el centre del pubillatge amb l'acte de proclamació dels representants nacionals

Enllaços recomanats: Premis cinema