La fórmula enogastronòmica dels tastos té una requesta àmpliament acreditada a les festes de caire popular. Ho van poder comprovar fefaentment a la Pobla de Lillet en la Fira del Bolet passada quan van estrenar el que van batejar com a Vermut i Tapes al pavelló del municipi. Diferents productors, restaurants i elaboradors de productes agroalimentaris, vermutaires i venedors de vins i caves van oferir els seus productes als visitants que prèviament havien adquirit un tiquet per poder tastar l'oferta.

Veient l'èxit esclatant de la darrera edició, per a enguany el consistori poblatà redobla la seva aposta per aquest format i amplia la durada dels tastos, que ja no seran només diumenge al matí sinó que s'oferiran també durant tot dissabte, segons ha explicat a Regió7 Vicenç Linares, l'alcalde poblatà. El dirigent espera que ofertes com aquesta serveixin per renovar el poder de convocatòria d'aquest certamen, que és el que porta més visitants al municipi de les celebracions que s'hi fan al cap de l'any. Segons els seus càlculs, l'any passat van passar per la Pobla de Lillet durant la Fira del Bolet 4.000 persones, més del doble de la seva població censada.

Enguany, la segona edició del Vermut i Tapes aplegarà unes 20 parades que oferiran als visitants diferents propostes gastronòmiques de proximitat, vermuts, vins, caves i cerveses artesanes. El pavelló acollirà els tastos dissabte 24 de les 12 del migdia a les 7 de la tarda i diumenge de les 11 a les 2. També se celebrarà la segona edició de la trobada de cellers vermutaires.

La festa inclourà una fira d'artesans i productors agroalimentaris. Es mantenen clàssics de la celebració com el concurs de plats cuinats amb bolets dissabte a la tarda o el tast de bolets (cassoleta de ceps) amb xarrup de vermut Murcarols de la Pobla, diumenge al migdia. Enguany la cassoleta de bolets serà de ceps congelats perquè la temporada ha començat molt fluixa i els bolets frescos van molt escassos al Berguedà.

Un altre dels pals de paller del certamen és una activitat que arriba a la cinquena edició: el Tasta-B-Jazz, que s'escau dissabte a partir de les 7 de la tarda. Es tracta de tastets de vins amb denominació d'origen català i productes de la cuina del bolet, i música de jazz en directe. Diumenge hi haurà un dinar popular al pavelló per a 300 persones, l'anomenat menjador boletaire.

L'alcalde de la Pobla ha explicat que una de les novetats d'enguany és la primera Fira d'Art, una mostra de pintors que es podrà veure al carrer Verger dissabte.