Fonts de l'entitat Progat Alt Berguedà han denunciat la mort d'almenys una dotzena de gats de carrer en el darrer mes a causa d'enverinaments indiscriminats al nucli urbà de la població . Tot i que ens els darrers dies semblava que aquesta problemàtica s'havia pal·liat després que aquesta entitat denunciés els fets al cos del Seprona de la de la Guàrdia Civil, al cos d'Agents Rurals de la Generalitat, als Mossos d'Esquadra i al consistori de Bagà, els enverinaments s'han reproduït. A més, el darrer cas conegut, d'aquest dimecres, ha afectat el gat domèstic d'un veí de Bagà. L'entitat té constància de la mort d'almenys dotze gats però al tractar-se d'animals silvestres que viuen al carrer que es poden haver mort en indrets que no es veuen, temem que el nombre de bèsties afectades pugui ser superior.

Fonts de Progat han explicat que la colònia de gats al carrer de Bagà ha disminuït notablement amb aquestes morts per enverinament i han mostrat el seu malestar per aquesta situació. Han informat que un cop formulades les pertinents denuncies es va fer l'autòpsia al cadàver d'un dels felins que va certificar que el seu decés s'havia produït a causa d'un enverinament. Les mateixes fonts han destacat que el fet que hi hagi algú que enverini menjar per gats i el posi als carrers del poble a part de vulnerar la llei constitueix un perill per a la canalla que el poden arribar a ingerir accidentalment i també per altres animals.

Les mateixes fonts han explicat que ho han fet públic a través d'aquest diari amb l'esperança que la mortaldat s'acabi per bé que han admès que és molt difícil que es pugui enxampar a l'autor o autors dels enverinaments.

Campanyes d'esterilització

Per la seva banda l'alcalde Bagà Nicolás Viso ha explicat a aquest diari que el consistori ha endegat una campanya d'esterilització per controlar les colònies de gats al municipi. Recentment els responsables municipals baganesos s'han reunit amb tècnics del servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona i també amb els de Progat- Alt Berguedà, entitat animalista.

El batlle ha dit que estan al cas de la problemàtica dels enverinaments i ha lamentat la situació i també el fet que en aquest àmbit com en d'altres els consistoris tinguin les competències però no així els recursos per afrontar-les.