L'Ajuntament de Cercs ha creat uns premis valorats en 3.000 euros anuals destinats a estudiants del municipi de primària, secundària i universitaris. Aquests premis tenen per objectiu reconèixer «els estudiants del municipi que, pel seu continuat esforç i afany de superació, hagin destacat especialment en els seus resultats acadèmics, de manera que es facin notoris valors com l'esforç, el mèrit i l'excel·lència». En declaracions a Regió7, l'alcalde de Cercs també ha destacat que els guardons van més enllà, ja que el jurat valorarà també el compromís socials dels estudiants a través de la seva participació i implicació en entitats del poble.

El premi per a estudiants universitaris estarà dotat amb 1.500 euros, el de secundària amb 1.000 i el de primària amb 500, ha detallat el batlle. Els premis s'han dotat de forma proprocional al cost dels estudis, ha indicat l'alcalde. Els premis es convocaran cada curs escolar, i es lliuraran el dia que ja se n'atorguen uns altres: els Santa Bàrbara, el desembre.

Tenen dret a presentar-se als premis els estudiants empadronats a Cercs que estiguin cursant o hagin cursat algun tipus de formació reglada, ja sigui primària, secundària obligatòria, secundaria no obligatòria, formació professional o estudis universitaris. Altres requisits són que l'estudiant hagi finalitzat els estudis amb una nota mitjana no inferior a notable, que no hagi suspès cap assignatura i que tant ell com els seus tutors legals estiguin al corrent de les obligacions tributàries.