Miquel Masanés To, un mosso que tenia cura d'una granja de vaques de Montclar, va morir diumenge en ser envestit per un toro. Masanés treballava a la granja SAT Perarnau, una instal·lació ramadera que està enganxada al nucli urbà de Montmajor però ja en terme municipal de Montclar. L'accident va tenir lloc diumenge al capvespre, tot i que no va transcendir fins ahir.

Els fets van tenir lloc diumenge, 14 de maig, al capvespre. Els Mossos d'Esquadra i el SEM van acudir a la granja esmentada a 3/4 de 8 del vespre en rebre l'avís. El personal mèdic van atendre el mosso i van intentar estabilitzar-lo. El van poder traslladar a l'Hospital Comarcal Sant Bernabéde Berga , però les ferides eren massa greus i els metges no van poder salvar-li la vida.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han apuntat que la hipòtesi dels fets és que l'home -que tenia una dilatada experiència amb el maneig de bestiar-, va voler tancar l'animal, que ja estava dins la quadra, en un corral propi. Miquel Masanés hauria fet aquesta operació sense l'ajuda de cap bastó. Se sol fer servir per menar la bèstia i també com a eina de protecció. La víctima li hauria donat les ordres verbalment. L'animal no li va fer cas i, per motius que es desconeixen, el va envestir amb el cap, li va clavar les banyes al cos i li va provocar ferides a la cara i el coll que van acabar causant la seva mort a l'Hospital Comarcal del Berguedà.

Els ramaders saben que els toros poden tenir comportaments agressius en determinades situacions i que cal estar molt alerta quan s'hi tracta. Les mateixes fonts han explicat que són animals imprevisibles. De totes maneres, en el cas del Masanès, no se sap què va poder desencadenar l'atac mortal. Sí que hi ha coincidència en el fet que Masanés era una persona amb una acreditada experiència amb el tracte amb el bestiar i sabia com manejar aquests animals, amb els quals tractava cada dia de feia dècades.

Les fonts esmentades preveien que el toro fos sacrificat en un escorxador per tal d'evitar nous episodis violents.

Els fets han estat catalogats com a mort accidental per part dels Mossos, que han tramès el seu informe del cas tant als jutjats de Berga com al departament de Treball, com es fa ordinàriament en aquest casos.

El funeral pel malaurat treballador tindrà lloc avui, dimecres, a les 5 de la tarda a l'església par-roquial de Cardona, municipi del qual és la seva vídua. Masanés residia a Montmajor amb la seva esposa i la filla d'ambdós. El finat era fill del nucli de Valldeperes, del municipi de Navàs.