Les escoles concertades del Berguedà participaran, també, en el projecte Esport Blanc Escolar que impulsa el Consell Comarcal del Berguedà, el Consell Esportiu del Berguedà i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern.

Des del 15 de gener, 416 alumnes de 19 centres educatius del Berguedà participen al programa que permet la pràctica d'esports de neu dins de l'horari lectiu. A aquests alumnes s'hi sumaran, a partir d'aquest mes de març, un centenar d'estudiants de tercer de primària de les quatre escoles concertades del Berguedà. Concretament, es tracta de 50 alumnes de l'escola Vedruna i 22 alumnes de l'escola Xarxa de Berga; 17 alumnes de l'escola FEDAC de Gironella i 10 de l'escola Sant Martí de Puig-reig.

Fonts del Consell Comarcal del Berguedà han explicat que l'ens «aposta per aquest projecte educatiu i esportiu i, un cop estès a tots els municipis amb centres escolars de la comarca, s'ha decidit que cap centre en quedi exclòs, sigui quina sigui la seva naturalesa».

En la mateixa línia, han explicat que «l'aposta per la igualtat de centres i alumnes és aquella que la Llei d'Educació de Catalunya reconeix». És per això que s'han dut a terme diverses gestions amb les diferents administracions i entitats que formen el programa «per tal que els centres concertats del Berguedà també facin una primera aproximació a l'esport blanc aquesta temporada». D'aquesta manera, aquest curs podran gaudir del programa la totalitat de centres del Berguedà.

Els alumnes de les escoles concertades realitzaran les sessions els propers 12, 13 i 14 de març. La resta, mantindran el calendari ja establert.