Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga demana explicacions a l’equip de govern de la CUP davant la inacció de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra quan un grup de persones retirava els símbols independentistes i els llaços grocs dels carrers. En un vídeo emès per un canal televisiu i difós per les xarxes socials es pot veure, mentre actuava aquest grup, com patrullava un vehicle dels Mossos d’Esquadra al passeig de la Indústria i, a banda, com surt un agent municipal de les dependències de la Policia Local, sense que fes res.

Els tres regidors republicans de l’Ajuntament han presentat al consistori unes preguntes per escrit aquest divendres dirigides a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i al regidor de Governació -i responsable de la Policia Local-, Francesc Ribera. Els fets van tenir lloc la nit i matinada del 9 al 10 d’abril, quan un grup autoanomenat GDR (Grups de Defensa i Resistència) van arrancar símbols independentistes del Balcó de l’Ajuntament, entre altres indrets de la ciutat.

Per aquest motiu, ERC vol un informe sobre el registre d’actuacions de la Policia Local dutes a terme durant la nit que el grup va actuar a Berga i la justificació de motius pel qual la Policia Local no va identificar el grup de persones. El grup municipal dels republicans també demana a l’Ajuntament que sol·liciti informació per part de l’Ajuntament de Berga als Mossos d’Esquadra de les actuacions dutes a terme aquella nit i, a banda, preguen al govern local si tenen la intenció de presentar accions legals a aplicar l’Ordenança de convivència i via pública a Berga.