El primer diumenge de desembre que els comerços podien obrir, a Puigcerdà, població amb una històrica tradició turística, els carrers del centre de la vila es van omplir de visitants que van aprofitar la jornada tant per omplir el rebost com per avançar algunes compres de cara a les festes de Nadal. La coincidència del llarg pont de la Puríssima i la celebració del mercat habitual dels diumenges va ser la fórmula perfecta per omplir molts calaixos.

En un dia fred però no tant com el de dissabte, les cues per accedir amb vehicle al poble evidenciaven que aquest pont ha portat a la Cerdanya moltes de les persones que hi tenen una segona residència. Les zones d'aparcament dels carrers i les dels supermercats i benzineres estaven atapeïdes de vehicles. Per entrar o sortir de Puigcerdà hi havia trànsit lent. Els visitants que no van voler accedir amb el seu vehicle al centre comercial van deixar el cotxe en alguns dels carrers del barri de l'Estació i van pujar-hi amb els ascensors panoràmics del carrer Pendís. Aquí també hi havia cua perquè les cabines tenen capacitat per a 12 persones en cada viatge i no donaven l'abast. Un cop arribats a la plaça de l'Ajuntament, la gent ho aprofitava per admirar el paisatge de la plana ceretana des d'aquest ampli mirador.

L'entramat de carrers que condueixen al carrer Major, el rovell de l'ou, on es concentren un gran ventall de botigues i tothom s'hi passeja, era un anar i venir constant de gent. Hi havia cues fins i tot per treure diners del caixer automàtic del passeig 10 d'Abril, on es fa el mercat setmanal, i per comprar xurros als establiments de la plaça del Campanar. En aquest espai també hi havia clients a les terrasses dels bars fent l'aperitiu a la fresca, ben abrigats i calents gràcies a l'escalfor d'estufes.

Els comerciants de Puigcerdà, que ahir van obrir matí i tarda, van detectar un augment del nombre de clients en relació amb un dia festiu normal. "La veritat és que amb el pont de la Puríssima ho estem notant molt". Així ho explicava a Regió7 Marta Ferrer, propietària de la sabateria Arro Gallery, un establiment familiar fundat l'any 1945 que té tres botigues al poble. "No és com un diumenge normal que la gent s'estimen més fer altres coses. Ara, com que hi ha més dies de festa la gent ho aprofita i vénen a comprar", deia Ferrer. Al mateix carrer Major, a la botiga Bressol, dedicada la venda de roba i complements infantils, també trobaven que l'afluència de visitants i compres era superior a la d'un festiu qualsevol. El mateix corroborava Montserrat Ferrer, responsable de la Joiera Ferrer del carrer Espanya, fundada fa més de vuitanta anys. "Hi ha més moviment que un cap de setmana normal, es nota el pont", explicava mentre el seu fill atenia uns clients francesos.

Tanmateix, no tots els establiments van notar un augment de les vendes, segons explicava Dolors Cot, responsable de la merceria i perfumeria Eval, al carrer Espanya. "Hi ha més gent pel carrer i a les botigues potser una miqueta més però segurament no tant, depèn una mica del productes que vengui cadascú". Cot deia que malgrat " la gent ja comença a comprar de cara a les festes de Nadal per a nosaltres el matí no ha estat gaire fort".