L'Ajuntament de Puigcerdà ha trobat una nova empesa constructora que s'ha mostrat disposada a construir la promoció de pisos de protecció oficial del pla de Rigolisa, un dels projectes importants del mandat municipal. L'equip de govern negocia aquests dies amb l'empresa unes condicions que permetin desencallar el projecte. L'actuació ha de dotar la capital de la Cerdanya de la bossa més important d'habitatges de promoció pública i, també, d'acció social perquè, segons ha anunciat l'Ajuntament, una part de la promoció es destinarà a pisos tutelats.

L'alcalde de Puigcerdà ha explicat que, de moment, l'empresa s'ha mostrat interessada en la construcció dels 72 habitatges i "ara estem definint els temps en què els construiran, tenint en compte que el mercat s'ha aturat a causa de la mateixa urbanització del pla de Rigolisa". Joan Planella s'ha mostrat molt caut a l'hora de concretar un calendari d'execució d'obres, però ha remarcat la voluntat que es puguin començar "el més aviat possible". En aquest punt, l'alcalde ha recordat que l'empresa anterior també hi va estar molt interessada, però al final es va retirar del projecte tot i haver-ne estat l'adjudicatària i, finalment, va haver d'indemnitzar l'Ajuntament. Després d'aquesta experiència, Planella ha reiterat que "hem de ser prudents i esperar que tiri endavant". L'alcalde ha explicat que en aquestes converses també hi entra la quantitat final dels pisos que es destinaran a assistència tutelada.

Planella ha instat els promotors privats a aprofitar aquesta època de crisi per "anar tots junts i facilitar les coses a la gent". En aquest sentit, l'alcalde de Puigcerdà s'ha compromès a agilitar els tràmits que els particulars i els professionals hagin de fer davant l'Ajuntament o d'altres administracions a través de la nova Oficina Local d'Habitatge. Planella ha recordat que la reactivació del mercat immobiliari a través de la promoció d'habitatge públic ha estat una de les prioritats del seu govern, fins al punt que, segons ha emfasitzat, "vam crear una regidoria d'habitatge". Gràcies a la feina d'aquest departament específic, l'Ajuntament ha pogut tancar els últims anys les promocions de la Closa de l'Àngel i del carrer de Sant Agustí i incloure al mercat els pisos que han hagut de cedir els promotors que han construït al barri antic, segons ha manifestat l'alcalde.