L'estació de Renfe de la Molina continuarà tancada. L'empresa Adif, que és la responsable de la seva gestió, no té intenció d'obrir-la a pesar que les obres de remodelació ja estan acabades i que ja ha començat la temporada d'esquí, perquè abans de fer-ho hi vol instal·lar un sistema d'obertura i tancament de portes per control remot. Fonts de la companyia van admetre ahir que ara per ara no té data per a la instal·lació d'aquest sistema ni els diners preparats per pagar-ho.

Adif va acabar les obres de remodelació integral de l'estació el mes de setembre, però va deixar l'edifici tancat a l'espera de poder comandar-lo a distància, ja sigui des de l'estació de Sants o des de la de Ripoll. La intenció de la companyia d'infraestructures estatal és instal·lar un sistema automàtic que obri i tanqui les portes a distància una estona abans de l'arribada del primer tren i una estona després de la sortida de l'últim. Així mateix funcionen altres petites estacions de la xarxa de Rodalies de la mateixa línia, com ara la de Sant Quirze. Els encarregats d'activar els mecanismes de les portes tenen el suport del nou circuit de càmeres per comprovar que no queda ningú a l'estació per tancar-la. Igualment, una estació propera de suport, que en aquest cas seria la de Ripoll, seria l'encarregada d'enviar personal a la Molina en cas de problemes, segons van explicar ahir responsables d'Adif. El departament de comunicació de la companyia va explicar que "s'està estudiant instal·lar aquest sistema, que no és car però cal buscar-hi finançament, però en tot cas ho farem el més aviat possible".

L'alcalde d'Alp, Ramon Moliner (CiU), va lamentar ahir que l'estació no pugui prestar el servei per a què va ser feta. De fet, l'alcalde ha remarcat que "la voluntat de l'Ajuntament era que l'estació pogués tornar a tenir, com havia tingut, personal treballant-hi, amb un cap d'estació i altres operaris... ja que no pot ser així, que com a mínim pugui oferir un servei per a les persones que s'hi han d'esperar". Ramon Moliner, que també és president del Consell Comarcal, va avançar que l'Ajuntament contactarà amb Adif per demanar que faci la inversió del nou sistema d'obertura i tancament el més aviat possible.

Queixes als Mossos

Dissabte passat un grup d'uns setanta viatgers, entre els quals nombrosos esquiadors i famílies, van trucar als Mossos d'Esquadra per queixar-se que en ple temporal de fred i neu es van haver d'esperar a sota el voladís de l'andana. Els agents van advertir als usuaris de Renfe que no hi podien fer res i que, en tot cas, el que podien fer era presentar una reclamació. Des de Renfe de Puigcerdà també van admetre rebre sovint les queixes dels viatgers.