L'Ajuntament de Bellver de Cerdanya ha pres el compromís de fomentar la lectura infantil i per això ha esdevingut una de les seus del Festival Flic, que des de fa quatre anys promou aquest hàbit en diverses ciutats de l'estat. La mesura aportarà noves activitats per als escolars del poble i visitants.

Flic és un festival de literatures i arts infantils i juvenils que promou la lectura a través de l'expressió artística i que té la col·laboració de la Generalitat i el ministeri d'Educació. Entre els molts actes que programa a ciutats com Barcelona, Girona, Madrid o Bilbao suma més de 15.000 participants, segons han explicat els seus responsables. Així, Bellver s'ha incorporat a aquesta xarxa i acollirà entre els dies 2 i 7 del mes que ve dos grans esdeveniments culturals amb el foment de la lectura entre els nens com a gran objectiu. El primer se celebrarà entre setmana, amb els nens de l'escola Mare de Déu de Talló com a protagonistes, i el segon, el dia 7, en ple pont de la Puríssima, per involucrar també els segons residents i, alhora, atraure turisme cultural al municipi. Entre setmana els nens de l'escola local faran tallers de creació de figures que quedaran per al bestiari festiu del poble a través de les referències del romànic del Pirineu. El dissabte es farà la Festa de la creació per a petits i grans, amb un programa d'actes i activitats que inclourà una mostra literària i fotogràfica, un taller artístic, contacontes i un concert, entre d'altres.

El centre neuràlgic de la festa, i d'una exposició amb les figures que hauran fet els nens de l'escola, serà el Centre Cívic de les Escoles Velles. L'organització del festival té la col·laboració també de diverses empreses locals, que han vist en el certamen una nova eina per difondre el poble i nodrir-lo d'activitat cultural. Flic treballa amb la intenció de consolidar-se a Bellver.

Tres cites en marxa

L'organització del Festival Flic a Bellver s'emmarca en la política municipal de dinamitzar la vida social i cultural del poble i també, alhora, l'economia turística. En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament, les entitats locals i els activistes culturals del poble han impulsat en els últims anys altres esdeveniments, com ara el Festival Trama, que aquest estiu va portar grups de música de zones de muntanya d'arreu d'Europa, o el festival literari Un riu de contes, que en els últims anys també ha convertit el poble en un espai multidisciplinari del món de la fabulació. L'equip de govern treballa amb la premissa que, inaugurats ja tots els equipaments, aquest mandat l'ha de centrar en la política de les persones.