El Festival Internacional de Cinema Independent i Curtmetratges de la Cerdanya s'obre a la solidaritat. Ha organitzat per a demà un taller cinematogràfic per a persones discapacitades. L'entitat organitzadora de l'esdeveniment, la Cerdanya Film Comission, juntament amb la Fundació Adis, destinada a afavorir la integració social dels discapacitats, han programat l'activitat.

El taller, a més, estarà dirigit per la cineasta Marta Parreño, que va ser nominada als premis Goya amb el curtmetratge Una flor en recepción. A part, el curs amb finalitat integradora tindrà la col·laboració de diferents professionals vinculats al cinema, que de manera altruista oferiran a tothom que vulgui participar-hi el rodatge d'un petit curtmetratge. "Es tracta d'una activitat integradora i solidària entre les persones que tinguin alguna discapacitat i la societat en general amb el cinema com a fil conductor de voluntats i experiències", explica el responsable de Cerdanya Film Comission, Jordi Forcada.

Aquesta setmana s'està celebrant el Festival Internacional de Cinema Independent i Curtmetratges de la Cerdanya, que durarà fins diumenge. És la cinquena edició del certamen, que porta a la comarca les darreres produccions cinematogràfiques del cinema independent. Les projeccions es fan al Museu Cerdà. El festival ha fet una crescuda important aquest any, que ha passat de 120 a 600 treballs cinematogràfics rebuts.

Per altra banda, diumenge, dia 3, tindrà lloc la Trobada del sector de l'audiovisual del Pirineu, en què hi seran presents Aritz Cirbián, nominat a millor direcció de producció per Otel·lo als Premis Gaudí 2014, que farà una ponència titulada "Trampes i solucions en el cinema low cost". Per altra banda, també farà una ponència el director de l'aclamat film Barcelona nit d'estiu, Dani de la Orden, sobre com dirigir projectes cinematogràfics en temps de crisi econòmica. És el segon any que es fa la trobada. Forcada indica: "l'experiència de l'any passat va ser molt enriquidora i va servir per mostrar el municipi i la comarca a productors i directors de cinema. Posteriorment, alguns han fet projectes que s'han rodat a la comarca el darrer any o estan a punt de fer-ho". El responsable de Cerdanya Film Comission afirma que "és important" que es faci la trobada.