L'Ajuntament d'Alp està decidit a vincular les festes de Setmana Santa amb el món del formatge i la producció de làctics. Així, vist l'èxit de les primeres edicions, ha convocat la quarta edició de la Mostra de Formatges i Productes Làctics Frescos de la Cerdanya i l'Alt Urgell.

La mostra se celebrarà el cap de setmana, dies 4 i 5, amb la implicació dels productors de les dues comarques i, també, els restauradors del municipi. Des del consistori han remarcat que l'objectiu de la mostra és "contribuir a la promoció dels productes derivats de la llet, no tan sols els formatges fets amb llet de cabra, ovella o vaca sinó també matons, quallades, iogurts; dinamitzant la indústria local i el turisme". El programa paral·lel d'activitats lúdiques i acadèmiques s'iniciarà dissabte a les 8 del vespre amb la conferència "El formatge català i la seva cuina", a càrrec del cuiner mediàtic Pep Nogué. L'endemà es farà la mostra pels carrers del centre entre les nou del matí i les vuit del vespre. Durant tot el dia es faran actuacions musicals i el Concurs de Formatges així com una sessió de maridatge de formatge amb cerveses.