L'Associació d'Amics de la Vall de Caboet ha organitzat per a avui una jornada de portes obertes a l'església romànica de Sant Serni de Cabó. L'activitat, organitzada aprofitant les vacances de Setmana Santa i l'arribada de visitants a l'Alt Urgell, té com a objectiu donar a conèixer una part dels elements culturals de la vall, segons han explicat des de l'entitat.

La jornada permetrà "no tan sols visitar l'interior del recinte religiós, sinó també contemplar una de les joies del seu patrimoni, el facsímil del manuscrit dels "Greuges de Guitard Isarn", se-nyor de Caboet, un dels documents més antic en llengua catalana, datat entre 1080-1095", segons han explicat els responsables de l'associació.

La jornada també inclou visites als llocs que se citen en el document, com ara el poble de Cabó, l'Oliva d'Ares, la casa Boixadera i Pui. Els membres de l'associació han preparat una exposició amb altres elements del patrimoni vinculat a la llengua catalana per tal de fixar la importància del document de Caboet. La jornada començarà a les deu del matí.