L'exconseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, el republicà Jordi Ausàs, ja és a la presó, perquè l'Audiència de Lleida va comunicar-li dijous que desestimava la petició efectuada pel seu advocat d'aturar l'ordre d'ingrés en un centre penitenciari.

El lletrat pretenia que l'Audiència de Lleida ajornés l'entrada fins que el Tribunal Constitucional resolgués el recurs d'empara que Ausàs va presentar fa uns dies. El termini de 10 dies d'ingrés voluntari finalitzava aquest dijous, tal com han confirmat fonts judicials, i per tant Ausàs va apurar fins a l'últim moment, ja que va entrar al Centre Penitenciari de Ponent aquest dijous a la nit, segons fonts penitenciàries.

L'exconseller no podrà gaudir de cap tipus de permís per sortir de la presó fins que s'hagi complert una quarta part de la condemna, és a dir que, com a mínim, no podrà sortir fins d'aquí a un any.

L'Audiència de Lleida va condemnar l'exconseller de la Generalitat i exalcalde de la Seu d'Urgell Jordi Ausàs a 4 anys de presó pel delicte de contraban de tabac i pertinença a grup criminal organitzat. La sentència considerava provat que es dedicava al contraban des de l'estiu del 2010, mentre era conseller de Governació. Dels altres 12 acusats, 7 també van ser condemnats pels mateixos delictes a entre 3 i 5 anys de presó. La màxima pena -5 anys i un dia i 390.000 euros de multa- va ser per al guàrdia civil de la duana i el responsable d'obrir el magatzem on es guardava el tabac.