La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de la Seu d'Urgell se suma a Compromís per la Seu d'Urgell i denuncia que CDC i ERC han arribat a un pacte d'última hora per repartir-se les quotes de representació dels partits presents a l'Ajuntament al patronat de l'hospital de la Seu d'Urgell i deixar fora la resta de formacions polítiques.

Segons els estatuts del patronat, el ple del consistori pot escollir dos regidors i una persona externa a l'Ajuntament com a representants municipals. L'alcalde, en canvi, ho és per designació directa.

"La nostra proposta ha estat sempre garantir que tots els quatre grups polítics representats en el plenari, CDC, ERC, Compromís i la CUP, estiguessin també representats també com a mostra de pluralitat a la fundació de l'Hospital", asseguren fonts de la formació. D'acord amb la CUP, tots els partits excepte CiU compartien aquesta posició abans del ple per aprovar el nou cartipàs municipal, que va tenir lloc la setmana passada. En aquest proper mandat, CDC tindrà dos representants al patronat, l'alcalde i un regidor, i ERC en tindrà un.

Arran de l'acord entre Albert Batalla, alcalde de la Seu, i el regidor d'ERC Francesc Viaplana, que Compromís per la Seu també ha denunciat públicament, la CUP va decidir abstenir-se en el procés de designació dels representants municipals al patronat en el darrer ple. "Creiem que en un organisme tan important com aquest, hi haurien d'estar representades totes les forces, si el que es vol és poder garantir-ne una reforma integral", afirma la CUP.